Разлика помеѓу преработките на „Методија Андонов - Ченто“

с
нема опис на уредувањето
с
с
{{Infobox Prime Minister
{{Инфокутија за личност
|име name = Методија Андонов - Ченто
|портрет image = 22cento42.jpg
|px imagesize = 180px
| order = Претседател на [[Президиум на АСНОМ|Президиумот на АСНОМ]]
|занимање = Македонски [[државник]], [[деец]] и [[борец]]
|роден-дата term_start = 172 август 19021944
|наставка =
| term_end = 15 април 1945
|родено-име = Методија Андонов
| president =
|роден-дата = 17 август 1902
| predecessor = ''Воспоставена функција''
|роден-место = {{роден во|Прилеп|Македонија|Отоманска Империја}} {{flagicon|Ottoman Empire}}</small>
| successor = ''Укината функција''
|починал-дата = {{починал на и возраст|df=yes|1957|07|24|1902|08|17}}
| birth_date = 17 август 1902
|починал-место = {{починал во|Прилеп|НР Македонија}} {{flagicon|SR Macedonia}}</small>
| ethnicity =
}}'''Методија Андонов - Ченто''' ([[17 август]] [[1902]] – [[24 јули]] [[1957]])<ref>[http://www.mn.mk/aktuelno/398-metodija-andonov-cento Методија Андонов - Ченто]</ref> — [[Македонци|македонски]] национален борец, деец и политичар и прв претседател на [[Президиумот на АСНОМ]]. Често, поради неговата функција на претседател на Президиумот на АСНОМ, Ченто се именува и како прв [[Претседател на Македонија]].
|роден-место birth_place = {{роден во|Прилеп|Македонија|Отоманска Империја}} {{flagicon|Ottoman Empire}}</small>
|починал-дата death_date = {{починал на и возраст|df=yes|1957|07|24|1902|08|17}}
|починал-место death_place = {{починал во|Прилеп|НР Македонија}} {{flagicon|SR Macedonia}}</small>
| party =
| relations =
| spouse =
}}
}}'''Методија Андонов - Ченто''' ([[17 август]] [[1902]] – [[24 јули]] [[1957]])<ref>[http://www.mn.mk/aktuelno/398-metodija-andonov-cento Методија Андонов - Ченто]</ref> — [[Македонци|македонски]] национален борец, деец и политичар и прв претседател на [[Президиумот на АСНОМ]]. Често, поради неговата функција на претседател на Президиумот на АСНОМ, Ченто се именува и како прв [[Претседател на Македонија]].
 
== Рани години ==