Разлика помеѓу преработките на „Кнежевство Молдавија“

Рутенски јазик
(Молдавски јазик)
(Рутенски јазик)
{{Infobox former country
|native_name = ''Росовлахия'' <small>([[Рутенски јазик|рут]])</small><br />''Цара Молдовей'' <small>([[Молдавски јазик|mo]])</small>
|conventional_long_name = Кнежество Молдавија
|common_name = Молдавија
192

уредувања