Разлика помеѓу преработките на „Леополд IV (војвода од Австрија)“

нема опис на уредувањето
== Рани години==
 
Леополд IV бил син на војводата [[Леополд III (војвода од Австрија)|Леополд III]] и [[Виридис Висконти]]. Во [[1386]] година неговиот татко бил убиен во битката кај Семпах. Нивниот чичко [[Албрехт III (војвода од Австрија)|Албрехт III]]<ref>Franz гиvon управувалKrones: териториите[https://de.wikisource.org/wiki/ADB:Leopold_IV._(Herzog_von_%C3%96sterreich,_Steiermark,_K%C3%A4rnten_und_Krain) на''Leopold нивниотIV. татко(Herzog бидејќиvon ЛеополдÖsterreich, заедноSteiermark, соKärnten неговитеund браќаKrain)'']. [[ВилхелмIn: (војводаAllgemeine одDeutsche Австрија)|Вилхелм]], [[ЕрнестBiographie (војводаADB). одBand Австрија)|Ернест]]18, иDuncker [[Фридрих& IVHumblot, (војводаLeipzig од Австрија)|Фридрих]]1883, билеS. малолетни395–398.
</ref> ги управувал териториите на нивниот татко бидејќи Леополд, заедно со неговите браќа [[Вилхелм (војвода од Австрија)|Вилхелм]], [[Ернест (војвода од Австрија)|Ернест]] и [[Фридрих IV (војвода од Австрија)|Фридрих]] биле малолетни.
 
== Управување ==