Разлика помеѓу преработките на „Свети Кирил и Методиј“

знаеме што направиле тие, тука има опис на тоа што тие држат во раце. А тоа е кирилица.
(Значи Св. Кирил и Методиј ја напишале ГЛАГОЛИЦАТА, а не КИРИЛИЦАТА и тоа неможе да се измени!!!!!!!!)
(знаеме што направиле тие, тука има опис на тоа што тие држат во раце. А тоа е кирилица.)
|venerated_in=[[Римокатоличка црква]]<br />[[Православие|Источна православна црква]]<br />[[Англиканска заедница]]<br />[[Лутеранска црква]]|image=Cyril Methodius25K.jpg
|imagesize=150px
|caption=''Свети Кирил и Методиј како ја држат [[глаголицакирилица]]та''
|birth_place= [[Солун]], [[Византија]] (денешна [[Грција]])
|death_place=