Разлика помеѓу преработките на „Едначење по звучност“

(embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
== Правило 2 ==
Безвучните согласки пред звучните преоѓаат во звучни
сват- сватба-свадба
 
== Правило 3 ==
Анонимен корисник