Разлика помеѓу преработките на „Начело на неопределеност“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: Во квантната механика неизвесниот принцип , исто така познат како Хајзенберговиот...)
 
{{Во изработка}}
Во квантната механика неизвесниот принцип , исто така познат како Хајзенберговиот неизвесен принцип е палета н математички нееднаквости потврдувајки фундаментален лимит за прецизноста со која одредени парови на физички подесувања на честичките познати како комплеметарни варијабли , како позиција х и впемето п , може да биде познато симултано .