Разлика помеѓу преработките на „Гроб“

Додадени 306 бајти ,  пред 4 години
* „Гробот на вљубениот“ - песна на арапскиот поет [[Ибн ал-Му'таз]].<ref>''Arapska poezija''. Beograd: Rad, 1977, стр. 50.</ref>
* „Гробот на Григ“ (''Grigov grob'') - песна на српската поетеса [[Десанка Максимовиќ]] од [[1979]] година.<ref>Desanka Maksimović, ''Izabrane pesme'' (peto dopunjeno izdanje). Beograd: BIGZ, 1985, стр. 106.</ref>
* „За војничките гробишта“ (''Za vojnička groblja'') - песна на српската поетеса [[Десанка Максимовиќ]] од [[1964]] година.<ref>Desanka Maksimović, ''Izabrane pesme'' (peto dopunjeno izdanje). Beograd: BIGZ, 1985, стр. 172.</ref>
 
== Наводи ==