Разлика помеѓу преработките на „Гроб“

Додаден 281 бајт ,  пред 4 години
* „Гробница на убавината“ (''Гробница лепоте'') - песна на српскиот поет [[Владислав Петковиќ - Дис]].<ref>''Vladislav Petković Dis''. Beograd: Mlado pokolenje, 1971, стр. 22-25.</ref>
* „Гробот на вљубениот“ - песна на арапскиот поет [[Ибн ал-Му'таз]].<ref>''Arapska poezija''. Beograd: Rad, 1977, стр. 50.</ref>
* „Гробот на Григ“ (''Grigov grob'') - песна на српската поетеса [[Десанка Максимовиќ]] од [[1979]] година.<ref>Desanka Maksimović, ''Izabrane pesme'' (peto dopunjeno izdanje). Beograd: BIGZ, 1985, стр. 106.</ref>
 
== Наводи ==