Разлика помеѓу преработките на „Одбивање (физика)“

 
=== Неутрон одбивање ===
Материјали кои се рефлектираат неутрони, на пример, берилиум, се користи во нуклеарни реактори и нуклеарно оружје. Во физички и биолошки науки, одразот на неутрони надвор од атоми во рамките на материјалматеријалите,  најчесто се користи за да се утврди внатрешната структура на материјалот.
 
=== Звучни одбивања ===
25

уредувања