Одбивање (физика): Разлика помеѓу преработките

 
=== Комплекс на коњугирано одбивање ===
Во овој процес (што е исто така познат како фаза на конјугација), светлосветлото одбиеносе одбива точно назад во правецот од каде што доаѓа како резултат на нелинеарен оптички процес. Не само во насока на светлината се намалува, но вистинските странични бранови се обратни.Коњугат рефлектор може да се користи за отстранување на аберации од зрак оди тоа како одраз и потоа полагање на размислување преку аберации на оптика по втор пат.
 
== Други видови на одбивање ==
25

уредувања