Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

Одбиени последните 2 промени (од 46.217.41.247) и ја поврати преработката 3344267 на Bjankuloski06
(Одбиени последните 2 промени (од 46.217.41.247) и ја поврати преработката 3344267 на Bjankuloski06)
 
=== Нацистички квислиншки држави во текот на II светска војна ===
* [[Словачка во текот на втората светска војна|Словачка]] (1939-19444441945)
* [[Карпато-Украина]] (1939)
* [[Независна Држава Хрватска]] (1941-1945)
 
== [[Азија]] ==
* [[Северен Кипар]] (од 20161975)
* [[Апхазија]] (од 1992)
* [[Јужна Осетија]] (од 1991)