Разлика помеѓу преработките на „Фудбалско игралиште“

Должината,ширината и колку метри се стативите под земјата.
(wikification)
(Должината,ширината и колку метри се стативите под земјата.)
 
 
Модерен фудбал е игра развиена во [[Англија | Англија]] по создавањето на првата фудбалска асоцијација [[1863 |. Во 1863 година]] години. Првиот правила кои датираат од истата година, со мали промени се одржи на овој ден. Повеќето фудбалски телото [[ФИФА]] ('' Федерацијата Internationale де фудбалска асоцијација''). ФИФА организиран [[ФИФА Светско Првенство | Светското првенство]], најпрестижниот спортски настан во целина.Должината му е од 90-100 метри а ширината од 65-75 метри.Стативите мораат да бидат 2,44 метри под земја.
 
==== Природата фудбалски натпревар ====
Анонимен корисник