Разлика помеѓу преработките на „Слово љубве (издавачка куќа)“

с
нема опис на уредувањето
с
[[File:Logo 2.JPG|thumb|200 p|Лого на издавачката куќа Слово љубве и НВО Буквибукс од Скопје]]
'''Слово љубве - букви букс''' е центар за издаваштво, промоција и претставување на автори и дела. Формирана е [[2009]] година, со седиште во [[Скопје]]. Издавачкиот центар од [[2010]] година објавува списание за книжевност и култура на [[српски јазик]].<ref>http://daily.mk/vesti/izleze-prvoto-srpsko-spisanie-slovo-ljubve</ref>
 
==Работен тим==
== Издавачка дејност ==
 
Издавачката дејност на Слово љубве - букви букс е поделена на неколку едиции меѓу кои се издвојуваат: едицијата ''Моја'' (едиција на прва авторска книга); ''Везилка'' (едиција на речници); ''Преводи'' и ''Романи''.
 
Издавачки центар Слово љубве -букви букс соработува со други издавачи од регионот, посебно на превод и афирмација на современата македонска и српска книжевност. Во соработка со НВО Буквибукс реализира обуки, работилници и други јавни настани со цел на поширока афирмација на книжевно стваралаштво.
 
* ''Вештица'', превод на [[српски јазик]] во соработка со [[Заджбина Петар Кочиќ]] [[Бања лука]] - [[Белград]], [[Драги Михајловски]], 2010