Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

с
с
* Ѕидање на сонцето - роман, 2011.
 
Автор е на
Автор е на Речник на јужнословенска митологија , Три, Скопје 2004 и на Српско -македонскиот речник, Слово љубве, Скопје, 2014.
 
Речник на јужнословенска митологија ,
 
Три, Скопје 2004 и на
 
Автор е на Речник на јужнословенска митологија , Три, Скопје 2004 и на Српско -македонскиот речник, Слово љубве, Скопје, 2014.
 
Сите нејзини романи се објавени на српски и македонски јазик, нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици, застапени се во повеќе антологии. За својот книжевен опус Јовиќ –Стојковска има добиено повеќе значајни награди меѓу кои ги издвојува Златната значка на Културно просветна заедница на Србија и Сесловенското признание – [[Белорусија]].