Разлика помеѓу преработките на „Васил Ивановски“

Нема измена во големината ,  пред 4 години
Во Бугарија се враќа во [[1933]], кога станува член на [[ВМРО (об.)]]. Соработува со весниците „[[Македонско знаме]]“, „[[Македонска револуција]]“, „[[Македонско единство]]“, како и во списанието „[[Македонски вести]]“.
 
Во „Македонско знаме“ ја објавува брошурата „[[Идеите и задачите на македонското движење во Бугарија]]“, како најава на студијата „[[ЗаштоЗошто ние Македонците сме посебнаодделна нација]]“, потпишан како Бистришки.
 
Во [[1944]] година се вклучува во [[НОВ]] на Македонија. Учествува на Првото заседание на [[АСНОМ]]. Работи во весникот „[[Илинденски пат]]“, а при основањето на весникот „[[Нова Македонија]]“ е избран за негов прв главен уредник.