Разлика помеѓу преработките на „Антон Мирчев - Пешкоски“

с
replace archive.today -> archive.is (domain archive.today blocked by onlinenic)
с (replace archive.today -> archive.is (domain archive.today blocked by onlinenic))
Во [[1920]] година како комунистички емисар ја посетува Југославија и Бугарија.<ref>Енциклопедия „България“, том 4, Издателство на БАН, София, 1984, 278 стр.</ref> По враќањето во Русија, завршува инженерство. Испратен е во [[Сибир]] каде работел на обновата и изградбата на [[Магнитогорск]].<ref>Стојан Ковачески, Марјан Димитријевски „Д-р Владимир и Д-р Елена Каваеви“, Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, Струга, 2010, 22-23 стр. </ref>
 
Постојат две верзии за неговата смрт во [[1942]] година. Според првата Доне Мирчев починал во болница во Москва болен од туберкулоза.<ref>„Македонска енциклопедија“, МАНУ, Скопје, 2009, 1156-1157 стр.</ref> Според втората, тој мистериозно исчезнал една ноќ во [[1942]] година во [[Москва]] кога германските војски биле пред портите на главниот советски град.<ref>[http://archive.todayis/alf58 „Антон Мирчев - Пешкоски“, tresonce.com.mk]</ref>
 
== Наводи ==