Разлика помеѓу преработките на „Денес над Македонија“

за својте правдини.
 
Не тажиплачи, Македонијо, мајко мила
крени глава гордо високо
Старо, младо, машко и женско
Македонија слободна
на нозе се кренало.
слободна ќе живее.
 
Одново сега знамето се вее
Анонимен корисник