Јарослав Сајферт: Разлика помеѓу преработките

с
 
==Награди и признанија==
За својата поезија, Сајферт ево добитниктри енаврати најс Нобеловатадобил чехословачката државна награда: во [[1936]], [[1955]] и [[1968]] година, а во [[1967]] година бил прогласен за литературанароден уметник. Најпосле, во 1984 година го добил и највисокото признание - Нобеловата награда, за неговата [[поезија]], полна со свежина и чувственост.
 
==Наводи==