Разлика помеѓу преработките на „Медиумска информативна агенција“

с
нема опис на уредувањето
с
{{Infobox company
| name = Македонска информативна агенција
| logo =<!-- Deleted image removed: [[File:MIAlogo.jpg]] -->
| type =
| foundation = 1992
| location = [[Скопје]], [[Македонија]]
| key_people =
| industry = [[Новинска агенција]]
| products =
| revenue =
| operating_income =
| net_income =
| num_employees = 57<ref>{{нмс| title= Извештај за следењето на примената на начелото на соодветна и правична застапеност за 2014 година| url= http://ombudsman.mk/upload/documents/SPZ/Izvestaj%20-SPZ-2014%20-zbirna.pdf | publisher= Народен правобранител на Република Македонија | date= април, 2015 | accessdate=2016-01-09}}</ref> (2013)
| parent =
| subsid =
| past_names =
| homepage = [http://www.mia.mk www.mia.mk ]
| footnotes =
}}
 
'''[[МИА]]''' - [[Македонска информативна агенција]], почнала со работа во Скопје на [[30 септември (настани)|30 септември]] [[1998]] година.<ref name="миа">[http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderStatickPage/59 МИА]</ref>