14 март (родени): Разлика помеѓу преработките

дополнување
(дополнување)
(дополнување)
|valign="top" align="right"|[[1930]] 
|[[Бистрица Миркуловска]] — македонска писателка за деца.
|-
|valign="top" align="right"|[[1930]] 
|[[Тома Шијаковиќ]] — македонски сликар.
|-
|valign="top" align="right"|[[1933]]