Разлика помеѓу преработките на „Марина Мијаковска“

с
(промени во стилот)
 
==Творештво==
Мијаковска пишува [[поезија]], [[Есеј|есеи]] и книжевни критики,<ref>[http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=BFBF5E150CD867469602F405F4FF9263]</ref> а текстовите ги објавувала во „Наше писмо“, „Мираж“, „Репер“ и други списанија. Мијаковска учествувала на „Струшките вечери на поезијата 2010“ во „Ноќ без интерпункција“ - поетски вечери на млади поети. Истата година ја објавила својата прва поетската збирка „Номадска душа“, во издание на „Антолог“„[[Антолог]]“.<ref>[http://think.mk/2012/08/10/nomadot-so-kuferi/]</ref> Таа е застапена со дел од новите необјавени поетски творби во антологијата „Ветерот носи убаво време: антологија на најмладата македонска поезија и проза“, објавена во [[2012]] година. Истата година, за нејзината поезија, Мијаковска добила награда на поетските средби во [[Корча]], [[Албанија]].<ref>[http://think.mk/2012/08/10/nomadot-so-kuferi/ www.think.mk]</ref> Во [[2013]] година била добитник на „Караманова награда 2013“.<ref>[http://denesen.mk/web/2013/11/17/prodolzuva-manifestacijata-karamanovi-sredbi www.denesen.mk]</ref>.
<br />
<br />