Разлика помеѓу преработките на „КБ Прво пензиско друштво“

Доброволното пензиско осигурување овозможува и доброволно колективно пензиско осигурување – професионални пензиски шеми каде што работодавците уплаќаат дополнителни средства за пензиско осигурување за сите или за дел од своите вработени. Принципот на акумулација и капитализација на средствата на доброволните индивидуални или професионални сметки, поддржана со инвестиции на средствата на доброволните пензиски фондови и формирање на идните пензиски надоместоци од доброволните фондови врз основа на висината и периодот на уплата на средствата, наплатените надоместоци и приносот од инвестиции, овозможува дефинирање на висината на акумулираните средства што се користат за исплата на пензиски надоместоци од доброволните фондови.<ref>[http://www.kbprvo.com.mk/web/guest/kbprvdobrovolen Прв отворен доброволен пензиски фонд]</ref>
 
==Награди и признанија==
На [[19 ноември]] [[2015]] година, на свеченоста одржана во [[Барцелона]], КБ „Прво пензиско друштво“ ја добило наградата за најдобар пензиски фонд во [[Централна Европа|Централна]] и [[Источна Европа]] во 2015 година, доделена од страна на финансиското списание „ИПЕ“ (''IPE, Investment & Pensions Europe'').<ref>„КБ „Прво пензиско друштво“ со награда за најдобар пензиски фонд“, ''Економија и бизнис'', год. 18, бр. 210/211, декември 2015/јануари 2016, стр. 10.</ref>
 
==Наводи==