Разлика помеѓу преработките на „Центрифугална сила“

При хоризонтално исфрлување, спротивно од правецот на ротација на станицата и со истата брзина на станицата, фрлениот објект постојано хоризонтално продолжува, се додека состојбата на објектот може да се занемарува. Гледано од еден не ротирачки референтен систем , овој објект стои едноставно на едно место, додека станицата се врти понатаму.
 
== Наводи ==
== Упатства/референции ==
{{наводи}}
<references>
<ref name="Paus">{{Literatur|Autor=[[Hans Paus|Hans J. Paus]]|Titel=Physik in Experimenten und Beispielen|Auflage=3., aktualisierte|Verlag=Hanser|Ort=München|Jahr=2007|ISBN=3-446-41142-9|Seiten=33–35|Online={{Google Buch|BuchID=DJcRnjNVo0wC|Seite=33}}}}
</ref>