Разлика помеѓу преработките на „Ефект на стаклена градина“

с
Отстрането уредувањето на 212.110.86.213 (разговор), вратено на последната верзија на Ehrlich91
с (Отстрането уредувањето на 212.110.86.213 (разговор), вратено на последната верзија на Ehrlich91)
===Глобално затоплување===
 
За 2,5 милиони години, Земјината клима се променила кружејќи од ледени ери, па се до потопли периоди. Но во последниот век, температурите на Земјата пораснале неверојатно брзо. Научниците сметаат дека тоа е човечка активност која ги покачува температурите, позната под името Глобално затоплување. Откако започна индустриската револуција Фабриките, Електраните и конечно автомобилите преработиле големи количини на фосилни горива како што е нафтата испуштајќи големи количини на Јаглерод Диоксид и други гасови во атмосферата. Овие гасови на стаклената градина ја заробуваат топлината на Земјата, во природно настанатиот процес кој се нарекува Ефект на стаклена градина. Ефектот на стаклена градина започнува со Сонцето и енергијата која ја зрачи на Земјата. Земјата и атмосферата апсорбираат дел од оваа енергија, додека остатокот се враќа назад во Вселената. Мики Јорданоски е педер
 
== Заклучок ==