Разлика помеѓу преработките на „Контракција на должината“

|direction=vertical
|background color = white
|image1= ДиаграмотMinkowski на Минковскиdiagram - length contraction.svg
|caption1= Во С сите настани се паралелни на оската х се симултани, додека и на С' сите настани на x' се истовремени.
|caption2=A rod is transported from S to S'
|header = [[MinkowskiМинковскиев diagramдијаграм]]
}}
 
31

уредување