Разлика помеѓу преработките на „Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје“

с
нема опис на уредувањето
(Нова страница: '''Филолошкиот факултет „Блаже Конески“''' при [[Универзитет „Св. Кирил и Методиј“|Универзите...)
 
с
Додипломските студии на Филолошкиот факултет траат 4 (четири) години, а од [[2005]] година наставата се изведува според критериумите на [[ЕКТ-систем]]от и [[Болоњска декларација|Болоњската декларација]]. Наставно-научната работа на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ е организирана и се изведува преку десет катедри.
На Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ се организираат последипломски студии од научните области јазик и книжевност, и тоа: [[македонски јазик]], [[македонска книжевност]]; јазик и книжевност: [[англиски јазик]] и книжевност, [[романски јазици]] и книжевности, [[германски јазик]] и книжевност, [[источнословенски јазици|источнословенски]] и [[западнословенски јазици]] и книжевности, општа и [[компаративна книжевност]], [[турски јазик]] и книжевност и [[албански јазик]] и книжевност.
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.flf.ukim.edu.mk/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0/tabid/36/Default.aspx Филолошки факултет „Блаже Конески“]
 
[[Категорија: Образование во Република Македонија]]
959

уредувања