14 март (родени): Разлика помеѓу преработките

дополнување
(дополнување)
(дополнување)
{| cellspacing="0" cellpadding="2" style="border-top:0px; {{#if: {{{боја|}}}|background-color:{{{боја}}}|background-color:transparent}};"
|valign="top" align="right"|[[1681]] 
|[[Георг Филип Телеман]] — истакнат германски [[барокна музика|барокен]] композитор.
|-
|valign="top" align="right"|[[1820]] 
|-
|valign="top" align="right"|[[1862]] 
|[[Вилхелм Бјеркнес]] — основач на [[Метеорологија|метеорологијата]] како наука.
|-
|valign="top" align="right"|[[1866]] 
|-
|valign="top" align="right"|[[1879]] 
|[[Алберт Ајнштајн]] — германско-американски физичар, најистакнат теоретичар на новата епоха во физиката.
|-
|valign="top" align="right"|[[1908]] 
|[[Коча Поповиќ]] — српски и југословенски офицер, политичар, философ и писател.
|-
|valign="top" align="right"|[[1927]] 
|-
|valign="top" align="right"|[[1930]] 
|[[Бистрица Миркуловска]] — македонскимакедонска поет, раскажувач, писателписателка за деца и преведувач.
|-
|valign="top" align="right"|[[1933]]