Разлика помеѓу преработките на „Ерида (џуџеста планета)“

 
==Истражување==
КалкулираноПресметано е дека прелетувачкапрелетувачката мисија до Ерида би траела 24.,66 годиникористејќи употребувајќи помош одја гравитација на Јупитер, сопри што поволни датуми на ланзирањелансирање би биле на 3 април 2032 и 7 април 2044.<ref nameame=McGranaghan/>
 
== Поврзано ==
31

уредување