Разлика помеѓу преработките на „Општина Кратово“

с
нема опис на уредувањето
с
с
 
 
Општина Кратово зазема подрачје од {{км2|375,44 km2}} и има густина на населеност од 27,81 жителижит./km2 км<sup>2</sup>.
 
Во состав на општината влегуваат и 30 села: Близанци, Вакуф, Горно Кратово, Димонце, Емирица, Железница, Живалево, Каврак, Кетеново, Кнежево, Којково, Коњух, Крилатица, Куклица, Куново, Луково, Мушково, Нежилово, Пендак, Приковци, Секулица, Страцин, Талашманце, Татомир, Тополовиќ, Трновац, Туралево, Филиповци, Шлегово и Шопско Рударе.