Разлика помеѓу преработките на „Општина Крушево“

с
нема опис на уредувањето
с
| епошта=
| веб=www.krusevo.gov.mk
| населени места=Градот [[Крушево]] и селата: [[Алданци]], [[Арилево]], [[Белушино]], [[Бирино]], [[Борино]], [[Бучин]], [[Врбоец]], [[Горно Дивјаци]], [[Долно Дивјаци]], [[Јакреново]], [[Милошево]], [[Норово]], [[Острилци]], [[Пресил]], [[Пуста Река]], [[Саждево]], [[Свето Митрани]] и [[Селце (Крушевско)Селце|Селце (Крушевско)Селце]]
}}
[[File:Kruševo Municipality.svg|thumb|right|245px|Карта на Општина Крушево со селските атари.]]