Разлика помеѓу преработките на „Бугарска комунистичка партија“

с
нема опис на уредувањето
с
{{Infobox political party
|name = Бугарска комунистичка партија
|native_name = Българска комунистическа партия
|colorcode = #CE2029
|logo = [[File:Bandera del Partido Comunista Búlgaro.png|250px]]
|leader1_title = Прв лидер
|leader1_name = [[Димитар Благоев]]
|leader2_title = Последен лидер
|leader2_name = [[Петар Младенов]]
|foundation = 1903
|split = [[Бугарска работничка социјалдемократска партија]]
|dissolution = 3 април 1990
|successor =
|membership =
|international = [[Коминтерна]] (1919–1943), [[Информбиро]] (1948–1956)
|european =
|youth_wing =
|colours = црвена, бела
|website =
|headquarters = [[Софија]], [[Народна Република Бугарија]]
|ideology = [[Комунизам]] <br/>[[Марксизам–Ленинизам]]
|country = Бугарија
}}
 
'''Бугарската комунистичка партија (БКП)''' е политичка партија, која управувала со [[Народна Република Бугарија]] во периодот од [[1946]] до [[1990]] година.