Разлика помеѓу преработките на „Ефект на стаклена градина“

нема опис на уредувањето
[[Податотека:Стаклечки_гасови.jpg|right|thumb|Гасови на стаклената градина]]
'''Ефектот на стаклена градина''' е природен феномен што ја загрева Земјата до околу 33 °С<ref name="Енциклопедија">{{наведена книга|last=Питмен|first=А.Џ.|editor=Оливер, Џон. Е.|title=Енциклопедија на светската климатологија|edition=2010|publisher=Просветно дело|location=Скопје|language=македонски|pages=273–280}}</ref>. Тој е предизвикан од стакленичките гасови во атмосферата, а во моментов овој природен ефект, е засилен од човековото делување преку ослободување дополнителни стакленички гасови во атмосферата<ref name="Енциклопедија" />.
 
== Вовед ==