Разлика помеѓу преработките на „Ефект на стаклена градина“

нема опис на уредувањето
[[File:Стаклена градина (2).jpg|thumb|мини|десно|Отстапувања на температурата (°С) од просекот за периодот од 1861 до 1990 година]]
Иако уште треба да се научи за глобалното затоплување многу организации го намалуваат испуштањето на гасовите за да го намалат влијанието на Глобалното затоплување и Ефектот на Стаклена градина.
[[File:Ефект на стаклена градина.pdf|thumb|мини100px|десно|Поглавје посветено на ефектот на стаклена градина во Енциклопедијата на светската климатологија (8 страници)]]
Дали треба да се грижиме за глобалното затоплување и засилениот ефект на Стаклена градина?
Одговорот е секако, да. Мора да сториме нешто за да ги намалиме гасовите на стаклената градина, кои ние ги произведуваме. Ова може да го постигнеме со