Разлика помеѓу преработките на „Знаме на Бугарија“

== Галериjа ==
<gallery>
Image:Flag of Stiliana Paraskevova.svg|[[Податотека:FIAV historical.svg|23px]]Првото бугарско знаме на Ст. Парашкевова
Image:Flag of Bulgaria (1948-1967).svg|Знаме на Бугариjа (1948-1967)
Image:Flag of Bulgaria (1967-1971).svg|[[[Податотека:FIAV historical.svg|23px]][Податотека:FIAV historical.svg|23px]]Знаме на Бугариjа (1967-1971)
Image:Flag of Bulgaria (1971-1990).svg|[[Податотека:FIAV historical.svg|23px]]Знаме на Бугариjа (1971-1990)
Image:War flag of Bulgaria.svg|Воено знаме на Бугариjа
Image:Naval Ensign of Bulgaria.svg|Знаме на бугарската воена морнарица
Анонимен корисник