Разлика помеѓу преработките на „Прва македонско-косовска ударна бригада“

с
 
Од групата македонски батаљони на 8 јуни 1944 година формирана е [[Прва македонска ударна бригада|Првата македонска ударна бригада]], а од групата косовско-метохиски батаљони на 24 јуни 1944 била формирана Првата косовско-метохиска бригада.
 
{{Македонски бригади}}
 
[[Категорија:Бригади на НОВМ]]