Разлика помеѓу преработките на „Прва македонско-косовска ударна бригада“

с
с
== Февруарскиот поход ==
[[Податотека:Februarski pohod 1944.jpg|мини|десно|Првата македонско-косовска бригада во Февруарскиот поход.]]
 
Бригадата учествувала во Февруарскиот поход (во првата половина на февруари 1944), во кој поминала околу 300 km. На 12 април 1944 во село Долно Радово, Мегленско бригадата била поделена на група македонски и група косовски батаљони и била упатена кон Дебарца. Притоа со борбите со бугарските и германските сили во Охридско и Кичевско (29 април - 6 мај), Дебарца била повторно ослободена.
 
== Пролетна офанзива ==