Разлика помеѓу преработките на „Прва македонско-косовска ударна бригада“

с
нема опис на уредувањето
с
с
{{Infobox military unit
| unit_name = Прва македонско-косовска ударна бригада
| image =
| caption =
| nickname =
| motto =
| colors =
| march =
| ceremonial_chief =
| type =
| branch =
| dates = 23 октомври 1941 – 25 декември 1941
| country =
| allegiance =
| command_structure =
| size =
| specialization =
| current_commander =
| garrison =
| garrison_label =
| battles = [[НОБ]]<br>
}}
'''Првата македонско-косовска ударна бригада''' била формирана на 11 септември 1943 година во село [[Сливово]], [[Дебарца]]. Бригадата се состоела од: батаљонот „Мирче Ацев“, кичевскиот батаљон, третиот косовски батаљон „Рамиз Садику“ и четвртиот косовски батаљон „Боро Вукмировиќ“.