Разлика помеѓу преработките на „Омов закон“

Додадени 7 бајти ,  пред 5 години
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
го привлече значителна
инспирација од работата [[Фурие]] на топлина спроводливост во теоретско објаснување
на неговата работа. За експерименти, тој првично се корикористел [[галванични купови]]
но подоцна се користат термоспој, бидејќи ова се предвидени постабилен извор на
волтажа во смисла на внатрешен отпор и константен напон. Тој користи
31

уредување