Разлика помеѓу преработките на „Уругвај на Олимписките игри“

нема опис на уредувањето
(нс)
 
 
==ЛОИ==
{|class="wikitable" border="2" cellpadding="2" cellspacing="0" style="text-align:center"
|- bgcolor="#efefef"
! colspan=4 style="border-right:0px;";| Освоени медали на ЛОИ'''
| style="border-left:0px"; | [[Слика:Olympic rings.svg|50п]]
|- bgcolor="#efefef"
|align=left|'''Место '''
| bgcolor="gold" |[[Слика:Gold medal with cup.svg|15п|Злато]] '''Злато'''
| bgcolor="silver" |[[Слика:Silver medal with cup.svg|15п|Сребро]] '''Сребро'''
| bgcolor="CC9966" |[[Слика:Bronze medal with cup.svg|15п|Бронза]] '''Бронза'''
| '''Вкупно'''
|-
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1924|Париз]] || 1 || 0 || 0 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1928|Амстердам]] || 1 || 0 || 0 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1932|Лос Анђелес]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1936|Берлин]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1948|Лондон]] || 0 || 1 || 1 || 2
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1952|Хелсинки]] || 0 || 0 || 2 || 2
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1956|Мелбурн и Стокхолм]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1960|Рим]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1964|Токио]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1968|Мексико Сити]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1972|Минхен]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1976|Монтреал]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1980|Москва]] || colspan=4| '''Уругвај не учествувал'''
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1984|Лос Анџелес]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1988|Сеул]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1992|Барселона]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 1996|Атланта]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 2000|Сиднеј]] || 0 || 1 || 0 || 1
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 2004|Атина]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 2008|Пекинг]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри 2012|Лондон]] ||0 ||0 ||0 ||0
|-
! Вкупно !! 2 !! 2 !! 6 !! 10
|}