Разлика помеѓу преработките на „Иван Иванович Шишкин“

Замена на нелиценцирана со соодветна слика од Ризницата
(Замена на нелиценцирана со соодветна слика од Ризницата)
[[Image:ShishkinIwan Nikolajewitsch Kramskoj 005.jpg|thumb|right|200px|Портрет на Иван Шишкин од сликарот [[Иван Николаевич Крамској]], 1880 год.]]
 
'''Иван Иванович Шишкин''', [[1832]]–[[1898]]) е [[Русија|руски]] [[сликар]] на [[пејзаж|пејзажи]]. Учел 4 години во [[Московско училиште за сликарство, вајарство и архитектура|Московското училиште за сликарство, вајарство и архитектура]], а потоа ја посетувал [[Императорска академија на уметностите|Императорската академија на уметностите]] во [[Санкт Петербург]] во периодот од [[1856]] до [[1860]] год. каде дипломирал со највисоки почести и златен [[медал]]. По пет години Шишкин станува член на Академијата, а подоцна и [[професор]]. Истовремено водел и часови по [[пејзажно сликарство|сликање на пејзажи]] во Вишата уметничка школа.