Акцент во македонскиот јазик: Разлика помеѓу преработките

Сменив збор
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
(Сменив збор)
# кај [[глаголски прилог|глаголските прилози]]: ''викáјќи'', ''одéјќи'' итн.
# кај [[Прилог за време|прилозите за време]]: ''годин'ава, лет'ово'' итн.
# кај туѓите зборови: ''клишé'', ''генéза''бура, ''литератýра'' итн.
 
==Акцентски целости==
Анонимен корисник