Разлика помеѓу преработките на „Леон Ледерман“

нема опис на уредувањето
(authority control moved to wikidata)
|nationality = [[САД|Американец]]
|field = [[Физика]]
|known_for = придонеси за [[неутрино|неутрината]], [[најдолендлабински кварк]]
|awards = [[Нобелова награда за физика]] (1988)<br/>[[Волфова награда за физика]] (1982)<br/>[[Национален медал за наука]] (1965)<br/>[[Бушова награда]] (2012)<br/>[[Проктерова награда]] (1991)
|workplaces = [[Колумбиски универзитет]]<br>[[Фермилаб]]<br>[[Илиноишки институт за технологија]]