Разлика помеѓу преработките на „Зимзелено растение“

нема опис на уредувањето
(Одбиена последната промена (од 217.16.90.78) и ја поврати преработката 3137610 на Bjankuloski06)
Постојат најразлични видови на зимзелени растенија, кои може да бидат [[дрво (растение)|дрва]] или [[грмушка|грмушки]]:
 
* највеќето видови на [[иглолисни]] растенија (на пр. [[бор (дрво)|бор]], [[тиса (дрво)|тиса]], [[смрека]], [[туја]])
 
* [[зимзелен даб|зимзелениот даб]], [[божиковина]]та и прастарите [[голосеменици]] како [[цикасови]]те
*[[Елка]]
*[[Цуга]]
*[[бор (дрво)|бор]]
*[[Бор]]
*[[Смрча]]
*[[Листопадно растение]]