Периода (периоден систем): Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Постојат 7 периоди на хемиски елементи. Тие претставуваат редови на кои е поделен периодниот систем на елементи. Периоди на системот се:
 
* [[ПериодаI 1периода на периодниот систем|ПериодаI 1периода]]
* [[ПериодаII 2периода на периодниот систем|ПериодаII 2периода]]
* [[ПериодаIII 3периода на периодниот систем|ПериодаIII 3периода]]
* [[ПериодаIV 4периода на периодниот систем|ПериодаIV 4периода]]
* [[ПериодаV 5периода на периодниот систем|ПериодаV 5периода]]
* [[ПериодаVI 6периода на периодниот систем|ПериодаVI 6периода]]
* [[ПериодаVII 7периода на периодниот систем|ПериодаVII 7периода]]
 
[[Категорија:Периоден систем на елементите]]