Разлика помеѓу преработките на „Географија на Бугарија“

Бугария е во источниот дел не во западниот на Балканот!
(Бугария е во источниот дел не во западниот на Балканот!)
 
== Мстоположба ==
[[Бугарија]] е држава која се наоѓа во [[југоисточна Европа]], сместена на западниотисточниот и централниот дел од [[Балкански полуостров|Балканскиот полуостров]].
 
== Граници ==
Анонимен корисник