Разлика помеѓу преработките на „Фудбалот во Прилеп“

нема опис на уредувањето
 
==фудбалски клубови и фудбалски натпревари==
Во периодот помеѓу двете светски војни натпреварите на прилепските клубови ги следеле просечно по 2000 гледачи, со оглед на тогашните случувања.Во 1934 година е основан фудбалскиот тим [[СК„Хајдук“]]<ref> Прилеп и прилепско меѓу двете светски војни 1918-1941,книга2,стана280.</ref>.
 
 
179

уредувања