Разлика помеѓу преработките на „Фудбалот во Прилеп“

нема опис на уредувањето
 
==Заедничка спортска управа==
Највисокиот орган на Фудбалската организација во [[Кралството на Србите,Хрватите и Словенците]] (1919-1941), бил Ногометниот Сојуз на Југославија. Под него спаѓале лоптачки потсојузи. Помошен орган на [[Лоптачките потсојузи]] биле спортските управи во жупите. Заедничката спортска управа во Прилеп била основана во 1932 година со донесувањето на правилата на седницата, одржана на 23 октомври.<ref> “Напредното работничко спортско движење во Вардарска Македонија“, <ref>автор д-р редовен професор ,Славко Матевски. </ref>
 
==фудбалски клубови и фудбалски натпревари==
179

уредувања