Разлика помеѓу преработките на „Фудбалот во Прилеп“

нема опис на уредувањето
 
== Маалски клубови ==
Во 1924 година како маалски клуб на иницијатива на младината од населбата “ Ѓогдере“, бил формиран фудбалскиот маалски клуб „ Балкан “. Фудбалери во овој клуб биле:[[Блаже Цапе]], [[Баче Кондураџијата]], [[Гога Дилингеро]], [[Тодор Зарески]], [[Киро Кондураџијата]], [[Сотир Азман]], [[Илија Цеко]], [[Аначе Кузманоски]], [[Ицко Младен]], [[Марко Младен]], [[Марко Зарески]]. Истата година во турските маала никнал уште еден клуб „ Бабуна “. Тој бил единствен мешовит клуб со играчи од турска националност. Во 1926 година турската националност го формира клубот „ Јени Дуња“( Нов свет ). Во 1932 година во Прилеп била конституирана првата заедничка спортска управа, и со тоа се распаѓа “Јени Дуња“.
 
 
179

уредувања