Разлика помеѓу преработките на „Фудбалот во Прилеп“

Почетоците започнуваат во Прилепската гимназија каде што професорите по фискултура формирале фудбалски клуб, односно Ученички клуб. Во него играа следните играчи :
 
[[Сотир Белакапа]], [[Небреклија]], [[Киро Шишко]] , [[Благоја Стојкоска - Жабата]], [[Гиго Учителот]] , [[Трајан Мајата]], [[Андон Шапче]], [[Сотир Спасески]],
[[Сотир Смичко]], [[Стевче Бабески]], [[Даре Џамбаз]], [[Јосе Сугаре]], [[Миха Киселоски]], [[Ѓорѓи Елим]] и други.<ref> „ Прилеп и прилепско низ историјата “ , книга 2, глава 3.</ref>
 
== Маалски клубови ==
179

уредувања