Разлика помеѓу преработките на „Горица (округ)“

с
ситна поправка
с (ситна поправка)
с (ситна поправка)
==Географија==
Округот Горица зафаќа површина од 1,752 км², што го прави овој округ втор по големина во Албанија.
Округот лежи во југоисточниот дел од земјата. Главен град е Горица. Округот на север се граничи со Македонија и округот Подгарец, со Грција се граничи на исток, на југозапад се граничи со округот Девол, на северозапад се граничи со окрузите [[Колоња (округ)|Колоња]] и [[Премет (округ)|Премет]], а на запад се граничи со окрузите Грамш и Скрапар
 
==Населени места==